Stichting Ben-Nyoh Liberia is een Stichting die in november 2015 is opgericht om het werk dat al begonnen was in 2009 meer zelfstandigheid te geven.

Vóór die tijd werd het werk gedaan vanuit de “Evangelische Gemeente De Ambassade” uit Den Helder. De naam “Ben-Nyoh Liberia” betekent “Ambassadeurs in Liberia”. Hiermee wordt de sterke band met de Evangelische Gemeente benadrukt.

In Liberia wordt samengewerkt met de ULIC (United Liberia Inland Church). Deze kerk heeft verspreid over het land 7 missieposten. Bij twee daarvan is Ben-Nyoh betrokken: Rivercess Mission en Gaye Peter Mission.

Bij het werk in Rivercess hebben Jacob en Marjolein Kiefte een voortrekkersrol.

Hermien is intussen met pensioen, hoewel ze zich nog erg meeleeft met haar Liberiaanse vrienden.

Marjolein en Jacob Kiefte.
Wij zijn  zestig plus, hebben drie zonen, drie schoondochters, vier kleindochters en twee kleinzoons.
Beiden zijn we werkzaam in de gezondheidszorg.

Al vele jaren zijn we lid van en betrokken bij de Evangelische Gemeente “de Ambassade” te Den Helder.
Deze gemeente kent een lange geschiedenis van het uitzenden en ondersteunen van zendelingen. Via een zendelinge van deze gemeente, Hermien Verhage, zijn we in contact gekomen met Liberia.

(zie “Geschiedenis” en “Ons doel”)

Sinds 2009 zijn we betrokken bij een missieproject in Rivercess Liberia. We weten ons hiervoor geroepen door de Bijbeltekst: Kom over en help ons.

We begonnen met wat we hadden: onze keukentafel vol met dozen medicijnen. In november 2010 konden we de herbouwde kliniek openen en deze is elk jaar gegroeid.

 

Van 2009 tot 2015 waren we 5 maanden per jaar in Liberia. De andere maanden waren we aan het werk in Nederland. Vanaf 2016 gaan we nog 6 weken per jaar naar onze vrienden in Rivercess.