Mede door de vastenaktie van de Thomasgemeente in Noord-Holland waren we in staat om deze prachtige motor aan te schaffen voor de kliniek in Rivercess.

Deze kliniek kan maar zeer beperkt hulp bieden. Er kunnen wel bevallingen plaatsvinden zolang er geen complicaties optreden en mensen kunnen een nachtje blijven voor bv. een infuus. Maar ingrepen die met een ruggenprik kunnen worden verdoofd vinden plaats in een ziekenhuis in Cestoss (3 kwartier rijden over een zandweg). Voor ingrepen die een volledige narcose vereisen moet men naar een ziekenhuis in Buchanan op meer dan een uur rijden.

Dan is de motor wel heel handig om patiënten te vervoeren omdat er vaak geen ambulance beschikbaar is.

Op dit moment (mei 2019) is Buchanan nauwelijks te bereiken omdat er een brug kapot is en de regentijd al is begonnen waardoor deze brug niet gerepareerd kan worden. Gevolg is dat de rivier moet worden overgestoken in een kano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.