Zaterdag 23 februari is Jacob per taxi naar Gaye Peter gereisd om maandag t/m vrijdag opnieuw een pastortraining te geven. De reis ging niet zonder hobbels (ook letterlijk). De taxi had al veel gebed nodig…… Hier zijn verslag van de reis:

De rechtervoorband heeft voor vertrek wat lucht nodig. Maar lucht moet nog even gemaakt worden. Beetje diesel in de tank van de compressor en hopen dat ie het gaat doen. Verschillende pogingen om het apparaat aan de praat te krijgen mislukken. We geven op en proberen het elders.

Ook daar: geen lucht. Toch vervolgen wij onze weg. Op hoop van zegen.

Zigzag (om de kuilen en hobbels te ontwijken) gaan we over de stoffige weg. Dan komen we bij de gevreesde brug.

We moeten er stapvoets overheen.

Zonder veel problemen komen we er over….

Daarna heeft de auto wat moeite met het nemen van een heuvel. De chauffeur blijft onverschrokken. Het lukt om eroverheen te komen. We kunnen verder.

Zo passeren we verschillende grote en minder grote obstakels. Maar het kan erger als je pech krijgt. We rijden langs verschillende gestrande en uitgebrande auto’s. Motors die niet meer verder kunnen worden een heuvel op voortgeduwd. En stof, overal stof.

Bij een checkpoint doen ze moeilijk. Ze willen geld van “white-face”. We moeten uitstappen om papieren te checken, maar Ben geeft de agent wat geld. Iemand van hen kent ons goed en laat ons door.

Op naar het huis van Abraham. Koffie…. en afstoffen.

We komen veilig aan in Gaye Peter en worden door David verwelkomd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.