Donderdag op tijd naar het Noorden van Liberia, Ganta. We hebben de nationale conferentie van ULIC bezocht. Met ons reisde Hans Bohl mee, de directeur van WEC voor West Afrika. We hebben 3 dagen met elkaar opgetrokken en hebben veel van hem geleerd. Hij werkt al veel jaren in Afrika en hij heeft ons enorm veel verteld over de cultuur van Afrika, de gewoontes die hier zijn. Jacob en ook Hans hebben gesproken op de conferentie. Het leuke was dat Hans veel van onze zendelingen kent die ooit met WEC zijn uitgezonden. We hopen in contact te blijven omdat wij als partners samen kunnen werken.

Het was erg fijn om met 628 mensen van de nationale kerk  (United Liberia Inland Church) samen het avondmaal te mogen vieren op zondagmorgen.

De conferentie was goed en bemoedigend.  Er waren ongeveer met kinderen ruim 1000 aanwezig, net zoiets als vorig jaar. De sprekers waren goed. Verschillende sprekers en het thema was uit 1 Corinthiërs 12:1. “Eenheid in Christus om Hem te aanbidden”. 

Jacob’s spreekbeurt ging goed. Wel spannend om te spreken voor zo’n grote groep mensen. Na de spreekbeurt ontspanning, relaxen en genieten van de conferentie en de contacten. Heel fijn om bekenden te ontmoeten, vooral een groep uit Gaypeter. Maar we missen Janet, zij was er immers altijd… 

Na de conferentie zijn we zondags naar Monrovia terug gegaan. Onderweg begaf de auto het en zijn we een taxi verder gegaan. Hans moest zijn vlucht halen. We kwamen op tijd aan en hadden zelfs nog tijd over om ergens nog wat te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.